PIECZONY CAMEMBERT Z ROZMARYNEM
ROASTED CAMEMBERT WITH ROSEMARY
1 camembert Le Rustique 250g na dwie osoby
łyżeczka oliwy
gałązka świeżego rozmarynu
jabłka, gruszki, bagietka…
Ser odwiń z oryginalnej folii i wyjmij kraciastą chusteczkę. Włóż go z powrotem do opakowania i w drewnianą pokrywkę, żeby mieć dwa dna. Wierzch camemberta posmaruj oliwą i obłóż rozmarynem. Rozgrzej piekarnik
do 200 stopni, piecz w środkowej części ok. 20 minut (zwykle stawiam pudełko na blachę do pieczenia, bo zdarza się, że ser pęka). Owoce pokrój w grube plastry i podaj do nabierania sera. Pasują tu również warzywa – papryka, seler naciowy, grillowany fenkuł albo cukinia. Smacznego!
5 komentarzy:
Tak.... dokładnie to jest to..:) uwielbiam to "rozpasanie" się pieczonym camembertem:)
Pozdrawiam :)
O matko, toż to mnie osłabia! PYCHOTA:)
I jak bosko sfotografowane:)
To także jeden z moich ulubionych ekspresowych przepisów na coś pysznego. Zwykle dodaję także trochę czosnku i świeżo mielonego zielonego pieprzu i zajadam z gotowanymi malutkimi ziemniaczkami - tak, jak mnie nauczono we Francji.
Super zdjęcia, pozdrawiam!
Dziewczyny, wielkie dzięki za tak miłe komentarze!
Kamila: Obiecuję, że jak już przyjdzie wiosna to zrobię wersję specjalnie dla Ciebie - z młodymi ziemniaczkami :) (to musi być pyszne!)
W zeszłym tygodniu piekłam dokładnie ten sam camembert!:D Jest świetny.
Prześlij komentarz